Image Alt

Moment Content

|| GASTBLOG * IN BALANS MET VOETREFLEXOLOGIE! ||

Voetreflexologie is een fantastische, natuurlijke manier om uw lichaam te helpen zichzelf te helen. Het zorgt voor een betere doorbloeding waardoor de afvalstoffen sneller worden afgevoerd en organen beter gaan werken. Voetrefelexologie brengt lichaam en geest werkelijk in balans.

Voetreflexologie heeft als uitgangspunt dat het gehele lichaam zich in de zones van de voeten weerspiegelt. Dat geldt voor alle spieren, organen, hormoonklieren, zenuwen, lymfe en weefsels. Een blokkade in het lichaam kan gezondheidsklachten geven. Een behandeling stimuleert of brengt de voetreflexzones dan tot rust. Het zelfgenezend vermogen van ons lichaam wordt hierdoor geactiveerd.

En wat nog belangrijker is, zeker in deze onzekere Corona-tijden, voetreflexologie brengt ontspanning en aarding in tijden van stress en angst!

MENSTRUATIEPIJN

Een voorbeeld van een te behandelen klacht is de menstruatiepijn bij vrouwen. Er zijn de premenstruele klachten, de menstruatie zelf enzovoort. Elke maand hetzelfde scenario. Ook onze omgeving en meer bepaald onze partner zal het geweten hebben. Ze kunnen het voor ons alleszins al wat lichter om dragen maken door ons simpelweg te verwennen met een zachte voetmassage. Dit brengt niet alleen ontspanning maar ook rust! Een zachte langzame massage brengt ons in een veilig gevoel en creëert rust in de pijnen die op dat moment ervaren worden. We worden hierdoor ook even afgeleid van de pijn. Het masseren zelf is ontspannend voor de man en het vrouwtje is ook content! Twee vliegen in één klap, zou ik zeggen!

Een zachte voetmassage is uiteraard altijd welkom en we kunnen er ook onszelf mee verwennen als het ons allemaal wat teveel wordt. Als je in de zone boven het midden van je voet een draaiende beweging uitvoert, dan masseer je de plexus solaris. Dit is een zenuwvlecht die een gevoel van ontspanning kan teweegbrengen. Dit mag je op beide voeten doen!

Een andere tip voor het verlichten van de menstruatiepijn is het masseren van de zone van de baarmoeder en de plexus hypogastricus. Dit is een netwerk van zenuwen in de onderbuik. Menstruatiepijn komt immers voornamelijk door het samentrekken van de baarmoeder. Ook hier mag je beide voeten doen!

BEHANDELING

Een voetreflexologie-behandeling is uiteraard ook aangewezen. Tijdens zo’n behandeling wordt er gewerkt op de hormoonreflexzones van de voeten, zodanig dat er een evenwicht gebracht wordt in de hormoonschommelingen.

Ook het bewerken van de leverzone tijdens een behandeling kan verlichting brengen: dagen vóór het doorbreken van de menstruatie, verzamelt de lever bloed en energie en transporteert die naar de baarmoeder. Als de lever uit balans is, dan verloopt dit proces moeizaam waardoor energie en bloed zich ophopen. Dit uit zich in gespannen borsten, een opgezette buik, hoofdpijn en prikkelbaarheid.

En zo kunnen jouw voeten ons veel vertellen…. Wil je graag meer info over onze manier van werken, geef gerust een seintje!

VOETZIELEN

Christel Coppens

Maurits Sacréstraat 7 – 1785 Merchtem

0479/37 35 53 – christel.lifecoach@gmail.com

www.facebook.com/voetzielen

|| WORKSHOP || Vrouwelijke hormonen in balans met voetreflexologie

Heb je interesse in een behandeling voetreflexologie maar ben je niet zeker of het iets voor jou is? Wil je meer te weten komen over de voordelen van voetreflexologie in functie van de vrouwelijke hormoonbalans? Dan is dit your cup of tea! 🙂

Tijdens deze workshop kan je al je vragen stellen en maak je op een laagdrempelige manier kennis met Christel en de wereld van de voetreflexologie. Uiteraard leggen we de link naar onze tisanes en hoe deze op een complementaire manier jou enige verlichting kunnen brengen. Je geniet dus een ganse avond van ontspannende en lekkere tisanes van Moment Content!

Meer info & inschrijven: voorlopig geen data beschikbaar

X
Jouw Content Moment, met veel liefde verzonden