Image Alt

Moment Content

|| HOMEMADE COMFORT FOOD ||

Bananenbrood is niet alleen gezond, het is ook nog eens zeer lekker! De zoete banaan combineert perfect met onze artisanaal gemaakte honing maar gaat ook zeer goed samen met het zuurtje in een eigengemaakte rode-bessenconfituur. Het brood is vrij van suikers en vult erg goed.

Heerlijk als tussendoortje, met een lekker kopje thee erbij. Wij testen het uit met onze Mist – Alishan Black Tea. De thee heeft een volle en rijke smaak met een natuurlijk zoet honingaroma en een verrassend frisse toets met vleugjes kaneel en sinaasappelschil die de smaken van het bananenbrood maximaal ondersteunen.

Ingrediënten bananenbrood

  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 150g bloem (amandelmeel / speltbloem / …)
  • 2 tl bakpoeder
  • 5 tl kaneel
  • Zout
  • Handjevol grof gehakte walnoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht).
  2. Prak de bananen tot deze glad zijn.
  3. Klop de eieren in een kom luchtig en voeg een snuifje zout toe. Meng het bananenmengsel hier goed onder.
  4. Meng in een andere kom de droge ingrediënten (bloem – bakpoeder – kaneel – gehakte noten) en voeg deze dan toe aan het eier-bananenmengsel. Meng dit goed door tot een gladde massa.
  5. Giet dit mengsel in een soepele lange bakvorm en zet voor 45min in de oven.
  6. Controleer even of je brood gaar genoeg is door er met een prikker in te steken. Komt er geen deeg meer mee, dan is het klaar! Laat je brood afkoelen op een rooster.
  7. Snij een aantal vrij dikke sneden van je brood en besmeer ze met honing of zelfgemaakte rode-bessenconfituur.

Smakelijk en geniet van jouw fijn Moment Content!

X
Jouw Content Moment, met veel liefde verzonden