Image Alt

Moment Content

|| HOE MAAK JE ZELF EEN LEKKERE ICE-TEA? ||

Als je een lekker én gezond koel drankje wenst tijdens warme dagen, dan maak je uiteraard zelf ice-tea! Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is verse thee of tisane, (spuit)water, ijsblokjes en eventueel wat vers fruit en kruiden.

Nu zijn er een aantal verschillende manieren om die ice-tea te maken. De een zorgt voor een supersnel resultaat, de ander vergt wat meer tijd. Elk geeft zijn eigen touch aan de smaak, en het is volledig aan jou om zelf te bepalen welke jouw voorkeur heeft. Test ze zeker allemaal eerst eens uit!

  1. COLD BREW-METHODE

De makkelijkste manier om zelf ice-tea te maken is de koude manier of de cold brew. Deze manier is ook mijn persoonlijke favoriet! Door koud te infuseren, blijven de meeste voedingsstoffen bewaard en dit komt ook de smaak ten goede. Mocht je de ice-tea wat zoeter willen, dan kan je een scheutje honing toevoegen.

NODIG

  • 2 el thee / 5 el infusie naar keuze (bijvoorbeeld de Sweet Tooth—Sister)
  • 1l koud plat water
  • Ijsblokjes
  • Schijfjes sinaasappel
  • Stukjes peer
  • Takje rozemarijn

BEREIDING

Laat minstens 4 tot 6u infuseren in de koelkast, zo is hij al lekker koel. Als je hem de avond voordien al maakt, heb je de volgende ochtend direct instant ice-tea! Gebruik hiervoor een infusiefles. Schenk de ice-tea in een leuk glas en voeg de andere ingrediënten toe.

  1. SPARKLING COLD BREW-METHODE

Bij deze manier maak je gebruik van de cold brew-methode maar in plaats van ‘plat’ water gebruik je bruisend water. Hierdoor krijg je meer het gevoel van een ‘frisdrank’ of als je hem als aperitief neemt, lijkt het alsof je een heerlijke prosecco aan het drinken bent.

NODIG

  • 2 el thee / 5 el infusie naar keuze (bijvoorbeeld de Milky Oolong)
  • 1l koud bruisend water
  • Frambozen

BEREIDING

Laat minstens 4 tot 6u infuseren in de koelkast, zo is hij al lekker koel. Als je hem de avond voordien al maakt, heb je de volgende ochtend direct instant ice-tea! Gebruik hiervoor een infusiefles. Schenk de ice-tea in een champagne glas en voeg een framboos toe.

  1. HOT BREW-METHODE

Bij hot brew merk je het al aan de naam, je vertrekt van warme thee. De temperatuur van je water is hier zeer belangrijk, net als de infusietijd! Tijdens het afkoelen kan er smaakverandering optreden, wat soms voor een wrangere smaak zorgt, zeker bij bepaalde groene thee’s. Bij deze methode moet je een lange tijd wachten voordat je kunt genieten van je koude ice-tea.

NODIG

  • 2 el thee / 5 el infusie naar keuze (bijvoorbeeld de Immuno—Sister)
  • 1l mineraalarm water
  • Ijsblokjes
  • Takje munt

BEREIDING

Zet het water op de correcte temperatuur die aangegeven staat op de verpakking. Na het opschenken hou je de tijd goed in de gaten. Haal de thee of tisane uit je water en laat dit nu verder afkoelen. Wanneer de thee of infusie bijna koud is, kan je de ijsblokjes en eventueel wat fruit of honing toevoegen naar smaak.

  1. SHOCK BREW-METHODE

Met de shock brew maak je razendsnel een verkoelende ice-tea. Zet de thee zoals je altijd doet, maar gebruik alleen de helft van het water. Voor het water dat je nu ‘tekort’ komt, gebruik je ijsblokjes. Doe de ijsblokjes in een kan en schenk de warme thee eroverheen.

NODIG

  • 2 el thee / 5 el infusie naar keuze (bijvoorbeeld de Alishan Black)
  • 0,5l mineraalarm water
  • Ijsblokjes

BEREIDING

Zet het water op de correcte temperatuur die aangegeven staat op de verpakking. Na het opschenken hou je de tijd goed in de gaten. Haal de thee of tisane uit je water en giet dat direct over de ijsblokjes in je kan. Die zullen instant wegsmelten waardoor je thee ook direct afkoelt. Als je hem nog kouder wil, kan je steeds wat ijsblokjes toevoegen. Werk af met eventuele verse kruiden of fruit.

  1. ICE BREW-METHODE

De ice brew methode is niet zo gekend. Het is ideaal wanneer je kleine kopjes ice-tea wilt drinken, maar je hebt er veel geduld voor nodig! Op deze manier krijg je een hele intense theesmaak aangezien de thee langzaamaan met het water in aanraking komt en dus genoeg tijd heeft om te trekken. Sommige theesoorten worden zelfs een beetje stroperig door deze zetwijze, vanwege het weinige water dat er gebruikt wordt.

NODIG

BEREIDING

Je bedekt de bodem van een klein theepotje met theeblaadjes en vult die verder op met ijsblokjes. Daarna laat je het ijs bij kamertemperatuur smelten.

X
Jouw Content Moment, met veel liefde verzonden